Οι ιδιότητες των φρούτων είναι τρομερές. Είναι πολύ πιο εντυπωσιακές σε περιπτώσεις μονοφαγίας. Όταν δηλαδή, σε ένα γεύμα τρώμε μόνο ένα είδος φρούτου. Αλλά η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της γεύσης και οι νόστιμες φρουτοσαλάτες ικανοποιούν όλα τα γούστα. Παραθέτω παρακάτω όλα τα μυστικά για μια πετυχημένη φρουτοσαλάτα:
1. Επιλογή υλικών
Δεν το φαντάζεσαι πόσο μεγάλη διαφορά κάνει στη γεύση ένα φρούτο που είναι της εποχής, από ένα που είναι μεγαλωμένο σε θερμοκήπιο. Επίσης μεγάλη βελτίωση στη γεύση -αλλά και τις ιδιότητες- θα βρεις στα βιολογικά προϊόντα.
2. Τρόπος κοπής
Στις απλές συνταγές όπως αυτή (και τα σάντουιτς) είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που θα κόψεις τα υλικά σου. Μια τεράστια μπουκιά από μια συγκεκριμένη γεύση, χαλάει την ισορροπία των αρωμάτων ανάμεσα στα υπόλοιπα φρούτα. Κόψ’ τα όλα σε κυβάκια παρόμοιου μεγέθους.
3. Μαρινάρισμα οπωσδήποτε
Όλη η νοστιμιά της φρουτοσαλάτας έγκειται στο “μαγείρεμα” των γεύσεων. Αφού κόψεις τα φρούτα και προσθέσεις ό,τι υλικά θέλεις, άσε τη φρουτοσαλάτα σε κλειστό τάπερ στο ψυγείο για 4-6 ώρες.
4. Χυμοί
Τα φρούτα στο μαρινάρισμα θα βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά μπορείς να ενισχύσεις το ζουμερό αποτέλεσμα με λίγο χυμό από πορτοκάλι για τη γλύκα ή λεμόνι για να συντηρήσεις τα φρούτα και να μην μαυρίσουν.
5. Γλύκα
Για έξτρα γλυκιά γεύση μπορείς να προσθέσεις σιρόπι αγαύης ή μέλι.
6. Αλκοόλ
Ανάλογα με το τι φρούτα χρησιμοποιείς μπορείς να ρίξεις στη σαλάτα λίγο κονιάκ (για τα χειμερινά φρούτα) ή ακόμα και ρούμι (για τα καλοκαιρινά).
7. Μυρωδιές
Πάλι ανάλογα με τον τύπο των φρούτων, μπορείς να προσθέσεις μέσα στη φρουτοσαλάτα λίγο φρέσκο δυόσμο (πάει πολύ με το καρπούζι), κανέλα (με το μήλο και το αχλάδι), ή ακόμα και αληθινούς κόκκους βανίλιας (τρέλα με φράουλα και ρούμι).